Versenyfelhívás

XIX. Cultura Nostra
Kárpát-medencei történelmi vetélkedő

A Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében

A vetélkedő témája:
A Rákóczi-szabadságharc története és II. Rákóczi Ferenc korának művelődéstörténete (1650-1750)

A versenyen részt vehetnek magyarországi és határainkon túl élő magyar középiskolások (14-18 év között) 3 fős csapatokban képviselve iskolájukat.

A vetélkedő menete:

  • Az első, selejtező forduló feladatlapját a kijelölt helyszíneken írják meg a csapatok 2020. március 10-én, kedden 13 óra és 16 óra között.
  • A szóbeli döntő a Pannonhalmi Főapátságban lesz 2020. április 3-5. között, erre a az első fordulón legjobban teljesített 7 magyarországi és 3 határon túli csapatot hívjuk meg.

A döntőbe jutott csapatok értékes könyvjutalomban részesülnek. A döntőbe jutott csapatok és felkészítő tanáraik részt vehetnek a vetélkedő témájához illeszkedő nyári szakmai kiránduláson, s a felkészítő tanárok munkáját értékes tárgyi nyereményekkel ismerjük el.

A felkészüléshez ajánlott szakirodalom 2020. február 6-tól tekinthető meg a vetélkedő honlapján!

Jelentkezni 2020. February 20-ig a culturanostra.bences.hu weblapunkon lehet a diákok nevének, iskolájának és felkészítő tanárának megjelölésével. A jelentkezéskor e-mail címet kérünk megadni, ahova a versennyel kapcsolatos információkat postázzuk. Minden jelentkezett csapat önálló e-mail címmel kell rendelkezzen, mely egyben bejelentkezési névként is működik honlapunkon. A Cultura Nostra Történelmi Vetélkedő honlapján további információ szerezhető a versenyről.