Versenyfelhívás

XVII. Cultura Nostra
Kárpát-medencei történelmi vetélkedő

A Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében

A vetélkedő témája:
A dualizmus kora. Magyarország története 1867–1918 között

A versenyen részt vehetnek magyarországi és határainkon túl élő magyar középiskolások (14-18 év között) 3 fős csapatokban képviselve iskolájukat.

A vetélkedő menete: Az első forduló feladatsorát a verseny honlapjáról tudják letölteni a csapatok 2017. December 7-én, csütörtökön 14 órakor, amelyet kitöltés után, legkésőbb aznap 16 óráig kell visszaküldeniük. A második, regionális forduló feladatlapját a Kárpát-medence különböző városaiban készítik el a résztvevők 2018. February 6-án. A szóbeli döntő a Pannonhalmi Főapátságban 2018. March 23-25. között kerül megrendezésre, melyre a legjobb teljesítményt elért 10 csapatot hívjuk meg.

A döntőbe jutott csapatok értékes könyvjutalomban részesülnek. Az 1–3. helyezett csapatok és felkészítő tanáraik részt vehetnek a vetélkedő témájához illeszkedő nyári szakmai kiránduláson, s a felkészítő tanárok munkáját értékes tárgyi nyereményekkel ismerjük el.

A felkészüléshez ajánlott szakirodalom 2017. September 25-től tekinthető meg a vetélkedő honlapján!

Jelentkezni 2017. November 30-ig a culturanostra.bences.hu weblapunkon lehet a diákok nevének, iskolájának és felkészítő tanárának megjelölésével. A jelentkezéskor e-mail címet kérünk megadni, ahova a versennyel kapcsolatos információkat postázzuk. Minden jelentkezett csapat önálló e-mail címmel kell rendelkezzen, mely egyben bejelentkezési névként is működik honlapunkon. A Cultura Nostra Történelmi Vetélkedő honlapján további információ szerezhető a versenyről.